Gør om mange andre – og få råd til drømmebilen

Gør om mange andre – og få råd til drømmebilen

For mange danskere er bilen den nemmeste måde at komme fra A til B. Således kører der i dag over 2,7 millioner biler på de danske veje. Og de kører både på benzin, diesel, el og som hybridbiler. Der er både nye og ældre biler. Heldigvis anes der en tendens til, at flere vælger at skifte den gamle bil ud med en ny. Corona krise eller ej. I 2020 blev der ifølge statistikkerne solgt lige knap 200.000 nye personbiler. Heraf var 14.200 elbiler, hvorved andelen af disse lige sneg sig op over 7 procent. Plug-in hybridbiler ramte derimod et salg på hele 18.300. Det bragte den samlede mængde op på 29.700 ved udgangen af 2020.

Hyundai eller hybrid?

Måske er du også på udkig efter nye bil? Det kan være den gamle ikke kan mere. Måske er der en familieforøgelse på vej. Eller du ønsker et mere miljøbesparende eller økonomisk fornuftigt køretøj. Uanset hvad årsagen er, så kan prisen for en ny bil godt blive lidt af en udfordring for mange. For det er ikke en billig investering. Uanset om du vælger en lille elbil eller en større hybridbil. Det koster ikke alene at anskaffe den. Det koster også at holde den kørende – både med brændstof, forsikringer og vedligeholdelse.

Har du ikke penge nok til din nye bil?

Det er de færreste der lige har penge til en ny bil. Derfor er der også mange, der vælger at tage et lån. Det er en relativt nem måde at få penge til det man mangler. Også når det gælder bil. Der findes flere forskellige former for lån, der kan optages både i banken og hos online låneudbydere. Nogle vælger et klassisk forbrugslån, mens andre foretrækker et specifikt billån. Nogle låner i deres egen bank, mens andre foretrækker et mere anonymt lån online, hvor der ikke stilles så mange spørgsmål.

Et lån er et lån er et lån

Inden du bestemmer dig for et lån, er det vigtigt at overvej dine reelle ønsker og behov. Her skal du først og fremmest overveje hvor meget du har brug for at låne. Men du skal også være opmærksom på blandt andet renter, ÅOP og ikke mindst tilbagebetalingstiden. Det gælder både i de almindelige banker, men også hos online låneudbydere. Så selv om det kan lyde let at tage et lån, så er der jo tale om netop et lån. Altså penge, der skal betales tilbage. Det er derfor også vigtigt at afgøre med sig selv, hvor mange penge man egentlig har råd til at låne. Til gengæld giver de mange gode muligheder for at låne penge, også mulighed for at indfri sine ønsker og behov hurtigere. Man kan få pengene i løbet af kort tid og skal dermed ikke først spare op til drømmebilen.